Aanraak Therapie
 
 
Over de vertaalsters
Drie dames, actief betrokken bij het ‘aanraakwerk’ (Ingrid Havermans, Angélique Hermes en Els van Wissen), alle drie lid van de Vakgroep Shantala Docenten, hebben, nadat zij het boek van A tot Z in zich op hadden genomen, de handen ineengeslagen met de gezamenlijke wens dit boek ook onder de aandacht van het Nederlandstalige gebied te brengen (in Nederland en België).

Ingrid Havermans-Daanen
Ingrid Havermans-Daanen heeft een verpleegkundige achtergrond.Ze heeft gewerkt als wijkverpleegkundige en vervolgens als groeps- cq teamleidster binnen de zorg voor verstandelijk gehandicapten. Momenteel is ze werkzaam als zwangerschapsyoga docente. Tevens geeft ze cursussen Shantala babymassage, voor diverse doelgroepen. Binnen de Vakgroep Shantalamassage Docenten is ze actief in de werkgroep "adoptie/pleegzorg en hechting".

Angélique Hermes

Els van Wissen
Els van Wissen werkt in haar eigen praktijk als natuurgeneeskundig therapeut en werkt daarin met verschillende massagevormen en Hathayoga.
Zij geeft eveneens cursussen Shantala Babymassage in groepen en individueel.Zij begeleid (aanstaand)adoptie ouders door middel van deze massagevorm.
Zij is mede docent bij de docentenopleiding Shantalababymassage.
Vanuit de Vakgroep Shantalmassage docenten is zij actief in de wekgroep adoptie/pleegzorg en hechting en verzorgt zij mede de nascholing voor docenten voor deze specifieke doelgroep.
Bovendien is zij yogadocente voor algemene doelgroepen en ook voor specifieke als 50+  en zwangeren.
Zij deed haar eerste werkervaring op in de reguliere gezondheidszorg en het beroepsonderwijs.